Menu

Manual corporatiu

Manual corporatiu

En el post d’aquesta setmana parlarem sobre els Manuals corporatius i per a què us serveixi de referència per fer-ne d’altres. Per als que mai hagueu sentit a parlar sobre manuals d’identitat us aclarim que és:

Un manual d’identitat corporativa és una guia, un manual de referència que conté les normes bàsiques per a l’ús correcte dels elements gràfics que conformen la imatge corporativa. Aquest manual garanteix la cohesió en la comunicació visual d’una marca. Existeixen manuals més bàsics amb poques pàgines i altres més desenvolupats. Depèn de la complexitat de la marca, les seves aplicacions que siguin més o menys extensos.

interior-1--1400x1004

 

Índex. Aquesta podria ser una possible pauta per organitzar el contingut d’un manual bàsic. Nosaltres us presentem aquesta opció, però veureu que en el manual que vam fer, els apartats 2 i 3 no segueixen al peu de la lletra aquest índex, ja que es van fer unes altres aplicacions.

index-manual

 

1. Definició del conjunt de la marca

1.1 Presentació de la marca: versions

Presentem la marca en el seu color corporatiu i versions en negatiu (previstes per utilitzar-se sobre fons que normalment perjudicarien la visibilitat del logotip en color corporatiu). Si hi ha diverses versions del logotip (per ex. en format horitzontal i vertical), totes elles han d’aparèixer en aquest apartat.

presentacion-de-la-marca

 

1.2 – Planimetria: construcció de la marca

Perquè la marca mantingui els seus valors i la seva imatge no es vegi alterada, el logotip ha de respectar unes proporcions. La unitat mínima (X) defineix la referència per construir la resta de la marca. La (X) pot ser l’espai entre el símbol i el nom de la marca com veiem en el cas del logotip de TF ASSESSORS.

planimetria-logotipo

logo reticula

 

1.3 Àrea de respecte. Hi ha una zona fora dels marges del logotip en la que no pot interferir cap altre element gràfic. Aquesta zona, anomenada àrea de respecte, és proporcional a la mida del logotip.

area-de-respeto

 

1.4 Mida d’ús mínim de la marca.

La marca necessita una mesura mínima de reproducció per a la seva correcta llegibilitat. Hauríeu de fer proves d’impressió amb diferents mides per determinar quina és la mida mínima de les vostres marques. El nostre logotip accepta fins a 12 mm, més petit no és aconsellable.

dimensiones-minimas-exigidas

 

1.5 Tinta corporativa. S’especifiquen els colors corporatius en tintes planes o colors directes (Pantones). També s’han de descomposar els colors corporatius en percentatges de quadricromia (CMYK) per a la correcta impressió a tot color i en percentatges de RGB per al seu ús en suports digitals. Si es permet l’ús de colors o Pantones alternatius caldrà especificar-ho. 

tinta-corporativa

 

1.6 Tipografies. Esmentar les famílies tipogràfiques que s’utilitzen en la imatge corporativa és imprescindible, així com també les tipografies complementàries per a textos i documents corporatius, tant per a mitjans impresos com en suports online.

Tipografias-manual

 

1.7 Usos incorrectes. Exemples d’usos incorrectes com poden ser: colors no corporatius, deformacions del logotip o d’algun dels seus elements, proporcions errònies ,…

usos-incorrectos

2. Definició dels formats de papereria corporativa

Papereria corporativa bàsica

Els manuals corporatius inclouen el disseny de la papereria d’empresa amb el logotip de l’entitat: targetes de visita, carta A4, sobres comercials, segells, carpetes, albarans, factures … tots aquells documents que el client sol·liciti.
En aquest projecte en concret es van fer les targetes, els sobres comercials, la carta A4 i un apartat d’il·lustracions de mascotes.

2.1  Targetes

tarjetas-manual

 

2.2. Sobres comercials

sobres-comerciales-manual

 

2.3 Carta A4

carta-A4-manual

 

2.4 + Gràfica.

mas-grafica-manual

 

3. Directrius d’aplicació en altres formats

Una imatge corporativa s’aplica a molts suports diferents. El dissenyador gràfic, a través del manual d’identitat corporativa, haurà de donar pautes d’ús generals per a les principals aplicacions que el client demani.

Les indicacions d’ús de la imatge corporativa a la publicitat (invitacions, anuncis de premsa i revistes, tanques publicitàries, fulletons de l’empresa, cartells, banners…) no han de faltar.

Altres suports que poden contemplar-se en un manual corporatiu són la senyalètica de l’entitat (rètols i indicadors), els uniformes professionals, les targetes identificatives, la capçalera de la pàgina web, les presentacions d’empresa, la personalització de les pàgines de l’entitat en les diferents xarxes socials en les quals tingui presència, etc.

3.1 Merchandising

merchandising-camisetas

 

3.2. Lona Microperforada

lona-microperforada-manual

 

3.3 Anuncis Revistes

anuncios-revistas-manual

 

3.4 Stickers

stickers-manual

 

 

Potser també et pot interessar: 8 principis del bon logotip.

 

 

 

Share Button

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquesta pàgina web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies