Menu

8 principis del bon logotip

8 principis del bon logotip

En el post d’avui parlarem sobre els principis que hauria de complir el nostre logo per a poder considerar-se un bon logotip.

És essencial donar-li la importància que té, ja que el logotip és la imatge de la nostra empresa. Ens hem trobat en moltes ocasions amb clients que per abaratir costos no van invertir en el seu moment en la creació de la seva marca aconseguint logotips que s’allunyen molt dels valors que vol transmetre la seva empresa i el pitjor de tot transmetent poca professionalitat i qualitat.

Un logotip ben dissenyat és una de les inversions de més fàcil amortització. El ROI (retorn de la inversió) d’un logotip s’amortitza en unes poques setmanes o, com a màxim, en uns pocs mesos. Per contra si tens una marca que no és de qualitat haurem de destinar més inversió en publicitat, per tant més diners … Anem als principis que us serviran per detectar que falla en els vostres logos:

 

logo tf assessors

 

1. Simple | Un logotip és un impacte d’1 a 2 segons, de manera que imatges massa elaborades seran incomprensibles. És molt millor treballar amb formes poc complexes, simplificar al màxim i tenir molta cura amb els colors.

2. Llegible | Igual que el símbol, la tipografia (en general) ha de ser clara, fàcil de llegir i si pot ser personalitzada, que qualsevol pugui identificar la tipografia amb la marca.

3. Claredat | El logotip ha de reflectir els valors de l’empresa. Aquests no necessàriament han de mostrar el que el negoci ven o servei que ofereix. És l’associació amb el producte, servei o valors del negoci.

4. Equilibri | El logotip s’ha de veure com un de sol, sòlid i sense fissures. Per a això, és importantíssim treballar amb una retícula i les proporcions com si d’un matemàtic es tractés, són bàsiques.

 

logo reticula

 

5. Color | L’elecció del color és essencial en un logotip, i per això entre moltes altres coses, seria bo repassar el significat dels colors, a més de tenir en compte les aplicacions del logotip i les seves possibles versions cromàtiques per al bon funcionament del mateix en qualsevol suport.

TF-ASSESSORS-fons-gris-corporatiu

 

 

6. Versàtil | Un logo efectiu ha de funcionar en una varietat de mitjans i aplicacions. És per aquest motiu que en el moment de la seva creació hauriem de preveure totes aquestes variants i dotar el logotip de prou recursos perquè funcioni passi el que passi, tant pel que fa als colors (com expliquem en el punt 5), com de mides, formats, reserves, etc.

mock-up-TF-Assessors

 

7. Perdurable | Quan creem un logotip moltes vegades ens sentim influenciats per les tendències del moment, però perquè un logotip funcioni al llarg del temps hem de deixar aquestes tendències de costat i crear alguna cosa atemporal, que sigui actual i que no envelleixi amb el temps. Alguns consells serien fer servir tipografies de pal sec que no passen de moda, com l’Helvetica.

 

8. Homogeneïtat | Pensa en el logo, variacions, aplicacions, etc., com un conjunt i no com a parts diferents d’un total. En realitat la imatge de l’empresa serà la que mostrarà tot el conjunt i no una part en concret, i tot el conjunt ha de tenir una coherència, un fil conductor. Per fer un símil, tot el conjunt ha de ser una simfonia i cada nota ha d’estar compassada amb la següent.

TF-ASSESSORS-google+ TF-ASSESSORS-LINKEDIN

portada-TF-ASSESSORS-cat

 

Vía: Ateneu Popular

Share Button

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquesta pàgina web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies